Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Σοκ: Ολλανδοί ιατροί σκοτώνουν ασθενείς στα σπίτια τους


Μία Ολλανδική κλινική που αναλαμβάνει την εκτέλεση ευθανασίας, έχει δημιουργήσει φορητές ομάδες οι οποίες δολοφονούν τους ασθενείς στα ίδια τους τα σπίτια.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ήδη αρχίσει την λειτουργία της.
 Η κλινική παρέχει τις υπηρεσίες της μόνο στους ασθενείς για τους οποίους οι...
προσωπικοί τους θεραπευτές αρνήθηκαν να τους αφαιρέσουν την ζωή. Παρ’όλα αυτά πολλοί ειδικοί επαγγελματίες υγείας έχουν ήδη ξεκινήσει διαμαρτυρίες εναντίον αυτής της «καινοτομίας».
Η φορητή ομάδα δολοφόνων έχει ξεκινήσει το έργο της από την Πέμπτη και είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη με ποιά αιτιολόγηση οι ιατροί μπορούν είτε να αποδεχτούν είτε να απορρίψουν το αίτημα ευθανασίας των ασθενών τους.
Η πρακτική της ευθανασίας έχει νομιμοποιηθεί στην Ολλανδία από το 2002. Από τότε, και κάθε χρόνο περισσότερα από τρεις χιλιάδες άτομα ασκούν το συγκεκριμένο νομικό δικαίωμα.
Οποιοσδήποτε πολίτης πάσχει από ανίατη νόσο, έχει δικαίωμα να προβεί στην συγκεκριμένη διαδικασία. Οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμα εάν είναι ικανοί να σκεφτούν λογικά και υπεύθυνα για τις αποφάσεις τους!
Η τελική απόφαση λαμβάνεται από μία ειδική επιτροπή ιατρών, δικηγόρων και ειδικών σε θέματα δεοντολογίας. Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τουλάχιστον δύο ιατρούς. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αμφιβολίας οι υποθέσεις αποστέλλονται στον αρμόδιο εισαγγελέα.
pentapostagma.gr

1 σχόλιο:

  1. endiaferon 8ema auto...suni8izetai se an8ropous pou exoun sovaro provlima ugeias kai upoferoun apo ponous i einai egkefalika nekroi...opws kai naxei ... einai i8iko mia xora i akoma xeirotera enas 'epaggelmatias' YGEIAS na epitrepei tin eu8anasia enos an8ropou??? kai kati akoma...pos ginetai enas as8enis na'skeftetai logika kai upeu8una gia tis apofaseis tou'? οξυμορο......
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Templates