Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η μεγάλη ανατριχίλα με τον "Δράκο των Αθηνών"

Στα δίχτυα των διωκτικών αρχών έπεσε ο «Δράκος των Αθηνών». Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον επικίνδυνο εγκληματία που είχε γίνει ο φόβος και το τρόμος των...
γυναικών στις πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε σημάνει συναγερμός. Καταγγελίες γυναικών που έφτασαν στα γραφεία της Ασφάλειας έκαναν λόγο για έναν αδίστακτο κακοποιό, ο οποίος τις λήστευε και στη συνέχεια τις βίαζε.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες έστησαν μια γιγαντιαία επιχείρηση και κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον 37χρονο Ελληνα, δίνοντας τέλος στο ανατριχιαστικό θρίλερ. Ηδη δύο γυναίκες που κατήγγειλαν στους αστυνομικούς τον βιασμό τους και τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του, τον αναγνώρισαν. Οπως επίσης και τουλάχιστον ακόμη τέσσερις που γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις.

Η δράση του «Δράκου των Αθηνών» έγινε γνωστή στις διωκτικές αρχές πριν από τρεις μήνες όταν γυναίκες κατήγγειλαν τις επιθέσεις που δέχτηκαν την ώρα που έμπαιναν στις πολυκατοικίες όπου διέμεναν. Ολες έκαναν λόγο για έναν άνδρα, ιδιαίτερα διαταραγμένο, ο οποίος τις απειλούσε με όπλο, τις λήστευε και στη συνέχεια είτε τις βίαζε είτε επιχειρούσε να ασελγήσει σε βάρος τους.

Οι άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ξεκίνησαν εκτενείς έρευνες στην περιοχή του Ζωγράφου και των Αμπελοκήπων, όπου είχαν καταγραφεί και οι περισσότερες επιθέσεις και προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον αδίστακτο κακοποιό.

Τελικά, ο «Δράκος των Αθηνών» με το περίστροφο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το βράδυ της Δευτέρας σε δρόμο του Ζωγράφου και συνελλήφθη. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες, απόπειρα ληστείας και αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος γυναικών.

Πώς «χτυπούσε» τα θύματά του!

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί έξι επιθέσεις σε βάρος γυναικών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη μεγαλύτερος. Ο δράστης δρούσε πάντα ξημερώματα, την ώρα που οι γυναίκες γυρνούσαν από νυχτερινή διασκέδαση.

Τις ακινητοποιούσε με την απειλή περιστρόφου την ώρα που εισέρχονταν στην πολυκατοικία όπου διέμεναν και τις εξανάγκαζε να τον οδηγήσουν στο διαμέρισμά τους, όπου στη συνέχεια τις λήστευε και ασελγούσε σε βάρος τους. Δύο γυναίκες μάλιστα, κατάφερε να τις βιάσει, ενώ τέσσερις άλλες κατήγγειλαν απόπειρα βιασμού.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα που αφαίρεσε από τα θύματά του, ένα περίστροφο με έξι φυσίγγια κρότου, ένα μαχαίρι, μια συσκευή-σπρέι με αναισθητικό υγρό, μια κουκούλα τύπου full face, δύο ζεύγη γαντιών, ένα ξύλινο ρόπαλο, δύο μεταλλικά πτυσσόμενα κλομπ, μια σιδερογροθιά, 129 κροτίδες, 51 φυσίγγια κρότου, ένα πιστόλι φωτοβολίδων, 13 φυσίγγια των 6 mm, και ένα αυτοκίνητο.

Ανακρινόμενος ο 37χρονος αρνήθηκε να αποκαλύψει οτιδήποτε στους αστυνομικούς για τις αρρωστημένες πράξεις του. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espresso» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «πρόκειται για ένα διαταραγμένο άτομο, το οποίο δεν δείχνει να έχει συναίσθηση της πραγματικότητας. Πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις και δείχνει να βρίσκεται χαμένος στις σκέψεις του».

Ο συλληφθείς με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ θα εξεταστεί άμεσα και από ψυχίατρο.

Από τις αστυνομικές αρχές συνεχίζονται, ωστόσο, οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν είχε διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αρκετές ακόμη γυναίκες που έπεσαν στα χέρια του δεν κατήγγειλαν την περιπέτειά τους.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates