Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Καταγγελία- σοκ: Ο Παπακωσταντίνου ενέκρινε την οικοδόμηση περιοχής που δεν δηλώνεται στην Εφορία


Στις 20 Φεβρουαρίου τα μέλη ενός συνεταιρισμού στην Κρήτη ζητωκραύγαζαν και επευφημούσαν τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωσταντίνου για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του οικισμού τους. Την ίδια ώρα, με την ίδια απόφαση, όπως καταγγέλλεται, το Δημόσιο έχανε και με τη «βούλα» πολλά εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας του...
κ. Παπακωσταντίνου.


Πρόκειται για ένα σκάνδαλο φοροδιαφυγής και καταπάτησης περιουσίας στο Ηράκλειο της Κρήτης που λαμβάνει τη δικαστική οδό. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο Β’ Παραθεριστικός  Οικοδομικός Συνεταιρισμός Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Ηρακλείου προσκόμισε πλαστά έγγραφα για να ζητήσει την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΥΠΕΚΑ.  

Συγκεκριμένα, κατά την πώληση το 1996 ενός αγροτεμαχίου στον Συνεταιρισμό μεταβιβάστηκαν 1360,840 στρέμματα και όχι 931,195 που αναγράφονται παράνομα στο καταστατικό του Συνεταιρισμού φοροδιαφεύγοντας κατά του Δημοσίου λοιπόν για 430 στρέμματα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, ωστόσο, παρά τις καταγγελίες, τις επιστολές και τις μηνύσεις των ιδιοκτητών του αγροτεμαχίου, κ. Θεμιστοκλή και Μανώλη Κουτεντάκης, ενέκρινε τελικώς τα... πλαστά έγγραφα του Συνεταιρισμού εγκρίνοντας τους όρους οικοδόμησης σε μια περιοχή που δεν δηλώνεται στην Εφορία!  




Για να γίνουμε πιο σαφείς, σύμφωνα με καταγγελίες των κ. Μανώλη και Θεμιστοκλή Κουτεντάκη, ιδιοκτήτες της περιοχής του οικισμού, όπου ο Συνεταιρισμός θέλει να χτίσει σπίτια και γήπεδα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ενημερωθεί με επιστολές εδώ και 5 μήνες για σοβαρότατες κατ εξακολούθηση κακουργηματικές πράξεις και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ του Β' Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ηρακλείου εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εις βάρος της περιουσίας τους. Παρόλα αυτά, ο Υπουργός υπέγραψε την Παρασκευή 17-2-2012 την απόφαση έγκρισης της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα Υποδομής του ανωτέρω  Συνεταιρισμού στην καταπατημένη έκταση που παράνομα επήλθε στην κατοχή του.

«Στις επιστολές μου στον Υπουργό είχα συμπεριλάβει τη μήνυση που κατέθεσα ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με όλα τα  αποδεικτικά έγγραφα και την Καταγγελία προς την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης. Επίσης ο νέος Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστικής έχοντας έννομο συμφέρον ενημέρωσε με επιστολή τον Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντινου διότι μέρος των καταπατημένων στρεμμάτων μεταβιβάστηκε παράνομα στον τότε Δήμο Γουβών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουτεντάκης εξοργισμένος με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Φυσικά, η υπόθεση έχει λάβει την δικαστική οδό και το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, «προμόταρε» στον υπουργό αρκετούς μήνες πριν την επίσπευση της Μελέτης εισπράττοντας τα εύσημς του Συνεταιρισμού.  Όπως και να έχει, οι καταγγελίες και μόνο εις βάρος του κ. Παπακωσταντίνου, εκθέτουν το υπουργικό του έργο.

newspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates