Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η Milliyet, ο «Συνωστισμός στη Σμύρνη» και η ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη

Νουθετούν οι Τούρκοι τον Γ.Μπαμπινιώτη που άλλαξε το απαράδεκτο και ανιστόρητο βιβλίο της ΣΤ Δημμοτικού στο οποίο η κα Ρεπούση μετέβαλε την Σφαγή της Σμύρνης σε ...
"Συνωστισμό"...


Ένα εμβόλιμο και μάλλον σκόπιμο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, με τίτλο «Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα» έρχεται να προστεθεί στα κατορθώματα της κας Μαρίας Ρεπούση η οποία έγραψε το βιβλίο της ΣΤ τάξης του Δημοτικού, που έμεινε στην μνήμη των Ελλήνων ως ο ... «Συνωστισμός της Σμύρνης.


Η τουρκική εφημερίδα μάλιστα σηκώνει το θέμα ψηλά κάνοντας την είδηση πρωτοσέλιδιο και … διαφημίζοντας με τον τρόπο αυτό την υποψηφιότητα της κας Ρεπούση, ως βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη.


Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη χώρα μας γράφηκε και πάλι το βιβλίο της Ιστορίας της τελευταίας τάξης του Δημοτικού που είχε προκαλέσει την αντίδραση, όπως τονίζει, των εθνικιστών καθώς περιείχε ήπιες διατυπώσεις για τους Τούρκους και τους Οθωμανούς.


Ακόμη, το άρθρο επισημαίνει ότι το βιβλίο αυτό, δηλαδή της κυρίας Μαρίας Ρεπούση, είχε αρχίσει να διδάσκεται το 2007, ωστόσο στο νέο βιβλίο υπάρχουν πολύ βαριές διατυπώσεις αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού στρατού στην Σμύρνη.


Αξίζει να αναφερθεί το εξαιρετικά εύστοχο και καυστικό σχόλιο του αντιστράτηγου ε. α., κυρίου Δημήτρη Αλευρομάγειρου τόσο για την αντικατάσταση του βιβλίου της κυρίας Ρεπούση όσο και για την αντίδραση των Τούρκων.


«Μάλλον όσοι εναντιωθήκαμε σε αυτό το κουρελούργημα είμαστε σκουριασμένα μυαλά, εθνικιστές, πολεμοκάπηλοι και εναντίον της φιλίας των λαών....

Και μάλλον οι συντάκτες και οι εμπνευστές αυτής της εμετικής υποτέλειας έχουν ανοικτή μυαλά, είναι προοδευτικοί και βλέπουν πολύ μπροστά....
Άλλωστε τους δικαιώνει και η "δικαιολογημένη" αντίδραση των τούρκων...
Γι αυτό άλλωστε και έσπευσαν να τους συμπεριλάβουν σε "προοδευτικά" ψηφοδέλτια οι Έλληνες "ειρηνόφιλοι-προοδευτικοί».

Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια στον υπουργό Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη και στην υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου γιατί την θέση του απαράδεκτου βιβλίου της κας Ρεπούση παίρνει ένα νέο, αυτό των των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου, Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» που σαφώς και δεν θα αλλοιώνει την Ελληνικη Ιστορία, παραχαράσσοντας ιστορικά γεγονότα και μνήμες.


Στο πολιτικό επίπεδο τώρα, από την στιγμή που έγινε γνωστή η συμμετοχή της κυρίας Ρεπούση στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης, είναι σίγουρο ότι θα αισθάνεται μέρα με την ημέρα τους ψήφους που φυλλοροούν από το κόμμα του προς τα υπόλοιπα της Αριστεράς!


Η κ. Ρεπούση μάλιστα, είναι Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της Δημοκρατικής Αριστεράς και ένας εκ των βασικών συμβούλων του κ. Κουβέλη. Αραγε, η ΔΗΜ.ΑΡ., θα μας πει προεκλογικά, αν ... μετεκλογικά θα επιχειρήσει και πάλι να ξαναγράψει τα βιβλία της Ιστορίας μας προς το ... "Τουρκικότερον";


Πραγματικά είναι απορίας άξιον, γιατί να επιβραβευτεί πολιτικά με μια βουλευτική θέση σε ένα κόμμα , μια γυναίκα η οποία με τα γραφόμενά της προκάλεσε την οργή των Ελλήνων; Αυτό μάλλον ο κ.Κουβέλης, δεν θα το απαντήσει ποτέ!

http://www.aegeantimes.gr

1 σχόλιο:

Blogger Templates