Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

16 νεκροί από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε τρεις περιοχές του βορειοδυτικού Πακιστάν, είπαν πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.
Οι επιθέσεις έγιναν σε τρία χωριά του Βόρειου Ουαζιριστάν, το Λουάρα Πανγκάι, το Αντάρα και το Νταράι Νιστάρ, με εννιά πυραύλους να πλήττουν στόχους μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας, είπε ένας αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

«Μέχρι στιγμής 16 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί και 14 ακόμα τραυματίες», είπε η πηγή αυτή.

Στην ημιαυτόνομη αυτή περιοχή των φυλών πιστεύεται ότι εδρεύουν αρκετοί μαχητές του δικτύου Χακάνι και της οργάνωσης Χάφεζ Γκιουλ Μπαχαντάρ, που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον αφγανικών και ξένων στρατευμάτων στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Ένας άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν είπε ότι στις επιθέσεις βρήκαν το θάνατο και ξένοι μαχητές, κάνοντας λόγο για υπηκόους του Τουρκμενιστάν.

Ανέφερε ότι εξτρεμιστές από διάφορες οργανώσεις πραγματοποιούσαν συναντήσεις για να συμφωνήσουν σε μια στρατηγική για να αντιμετωπίσουν μια επιχείρηση του στρατού στην επαρχία.

Η επιδρομή σημειώθηκε μια ημέρα μετά την διαμαρτυρία που επέδωσε σε έναν Αμερικανό διπλωμάτη η κυβέρνηση του Πακιστάν για τις πρόσφατες επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, χαρακτηρίζοντάς τις «άνομες», τονίζοντας ότι «παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» αλλά και την «εθνική κυριαρχία» της χώρας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, οι επιθέσεις ενισχύουν παράλληλα τον «αντιαμερικανισμό» στο Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates