Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αύριο αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί αν θα κόψουν την πίστωση

Αύριο Σάββατο καθορίζουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, ενώ ήδη σε 17 νομούς έχουν κόψει την πίστωση σε... ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και άλλων ταμείων που χρωστούν.

Στους νομούς αυτούς, όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιλαμβάνονται η Αργολίδα και η Κορινθία, ενώ οι φαρμακοποιοί της Αρκαδίας καθόρισαν ότι ξεκινούν την κινητοποίησή τους από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Η απόφαση που θα καθορίσει ποια στάση θα τηρήσουν συνολικά οι φαρμακοποιοί της χώρας θα ληφθεί αύριο, Σάββατο 25 του μήνα, στην συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που έχει συγκληθεί στην Αθήνα.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται ότι τους οφείλονται χρήματα από τον Μάιο και μετά και ζητούν άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων εντός των συμβατικών υποχρεώσεων, αλλά και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς όπως και με τα πολιτικά κόμματα.

«Επιμένουμε, στην αποπληρωμή των χρεών του 2011, στην προώθηση του συμψηφισμού με τα χρέη προς την εφορία και στην πίεση προς τις πολυεθνικές να χαλαρώσουν την πιστωτική πολιτική τους» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι φαρμακοποιοί.

Ο ΕΟΠΥΥ, πάντως -όπως ανακοινώθηκε- ξεκίνησε από χθες τη σταδιακή εξόφληση του Μαΐου, ενώ η απόφαση για τη δέσμευση των σχετικών πιστώσεων -περί τα 117.000.000 ευρώ- αναρτήθηκε και στη «Διαύγεια».

Ο πρόεδρος του οργανισμού Γιώργος Βουδούρης, εξ άλλου, μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», της Αθήνας, πρόσθεσε ότι στις προθέσεις του ΕΟΠΥΥ είναι να έχει εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς και για τον Ιούνιο, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates