Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για την απελευθέρωση των ταξί

Η “μάχη των ταξί” επιστρέφει στη Βουλή. Σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη, με υπαινιγμούς...
για την μετακίνησή του στη ΝΔ, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, ενώ αντιδράσεις εξέφρασαν και άλλοι βουλευτές που δήλωσαν αντίθετοι με τη διαδικασία του επείγοντος.«Υπάρχουν υπουργοί που πρέπει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά η Βουλή πρέπει να κάνει τη καθαρή δουλειά», ανέφερε ο κ. Ροντούλης, ο οποίος δεν κατονόμασε πρόσωπα, ενώ πρότεινε να αποσυρθούν όλοι οι βουλευτές για να μην ψηφιστούν, όπως είπε, «τα νομοσχέδια με φωτογραφικές διατάξεις».
Εντονη ήταν η αντίδραση τόσο της προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Βάσως Παπανδρέου, που χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα υπονοούμενα του κ. Ροντούλη και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που είπατε. Πρέπει να ανακαλέσετε. Δεν μπορεί να κατηγορείτε την κυβέρνηση και να μιλάτε για υπουργούς που κάνουν βρώμικη δουλειά και εμείς κάνουμε τη καθαρή δουλειά. Να μην βρίζετε. Δημοκρατικό είναι να μιλάτε με επιχειρήματα και να μην βρίζετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο ο κ. Ροντούλης όταν κλήθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κατονομάσει ποιους εννοεί, απάντησε δηκτικά, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Βορίδη: «Είναι αυτοί που όταν ήταν σε άλλο κομματικό σχηματισμό, καυτηρίαζαν αυτές τις τακτικές και τώρα, υπό το πρόσχημα νεοφιλελεύθερων προταγμάτων, αποδέχονται τέτοιου είδους πρακτικές».
Εξίσου δηκτική ήταν και η αντίδραση του υπουργού Μεταφορών, ο οποίος, αφού υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, τονίζοντας ότι το 90% του νομοσχεδίου αφορά μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τέλη Μαρτίου, κατέληξε λέγοντας: «Τα άλλα, με τις βρώμικες δουλειές, τα αντιπαρέρχομαι μάλλον ως ασήμαντα».
Την στήριξη του στον υπουργό Υποδομών εξέφρασε ο εισηγητής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για «προεκλογικά παιχνίδια» και επιτέθηκε όχι μόνο στον κ. Ροντούλη αλλά και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Πάνο Μπεγλίτη, Κώστα Γείτονα και Γιάννη Διαμαντίδη, που είχαν αντιδράσει στη διαδικασία του επείγοντος και είχαν υποστηρίξει ότι νομοσχέδιο περιέχει «ρουσφετολογικές ρυθμίσεις».
Η επίσπευση της συζήτησης του νομοσχεδίου, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή σε δεύτερη ανάγνωση και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και των ειδικών αγορητών της αντιπολίτευσης.
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, έκαναν λόγο για «φωτογραφικές διατάξεις» και διαδικασίες που υποβαθμίζουν το ρόλο του κοινοβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, καταψήφισε το νομοσχέδιο Βορίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο και έχει δηλώσει ότι δεν θα το ψηφίσει και στη Βουλή.
Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι για τον καθορισμό του αριθμού αδειών θα λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Άδειες θα μπορούν να κατέχουν φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες και η μεταβίβαση των αδειών θα φορολογείται.


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates