Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μπαγκίς: Δεν αναγνωρίζουμε την κυπριακή προεδρία!


Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο γνωστός Τούρκος υπουργός, υπεύθυνος για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγκίς, μιλώντας στο London School of Economics, με θέμα το «Όραμα για την Ευρώπη».
Ο Μπαγκίς είπε ότι πρέπει να συζητηθεί το μέλλον της Ευρώπη, άμεσα, ώστε η...
ΕΕ να εξελιχθεί σε μια πολυπολιτισμική, πολυθρησκευτική, «κοσμοπολίτικη», όπως είχε χαρακτηριστικά, ένωση.
Παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη περνά μια από τις δυσκολότερες φάσεις της, οικονομικά και πολιτικά, εξακολουθεί να είναι το «μεγαλύτερο ειρηνευτικό σχέδιο στην ανθρώπινη ιστορία».

Για αυτό η Τουρκία επιθυμεί να εισέλθει στην ΕΕ, είπε ο Μπαγκίς.
«Η Τουρκία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, ώστε η Ευρώπη να εξελιχθεί σε παγκόσμιο παίκτη, καθώς πολλές χώρες θεωρούν την Τουρκία πηγή έμπνευσής (!)», συνέχισε ο Τούρκος αξιωματούχος…
Απαντώντας όμως σε ερωτήσεις για την Κύπρο και την επικείμενη κυπριακή προεδρία, οι ειρηνικές δηλώσεις ξεχάστηκαν! Καταρχάς, ο Μπαγκίς υποστήριξε ότι μέχρι την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, «φιλοδοξεί», η Κύπρος να έχει ενωθεί.
«Αν αυτό δεν έχει συμβεί, η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο και τις χώρες μέλη της ΕΕ, χωρίς όμως να έχει καμία εμπλοκή με την προεδρία της Ένωσης», δήλωσε:
«Η Τουρκία περιμένει 45 χρόνια στην πύλη της Ευρώπης για να λάβει ημερομηνία ένταξης. Μπορούμε να περιμένουμε ακόμα 6 μήνες», κατέληξε.
www.defence-point.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates