Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει του Πάσχα

Αυξημένη εποπτεία της αγοράς από το υπουργείο Ανάπτυξης

Συνάντηση εργασίας... με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και αρμόδιων φορέων ενόψει των εορτών του Πάσχα διεξήχθη σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.


Διαπιστώθηκε ότι έχει εξασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με τις απαιτούμενες ποσότητες αμνοεριφίων και αναμένεται οι τιμές να διαμορφωθούν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα.

Υπογραμμίστηκε ότι διασφάλιση της Δημοσίας Υγείας και η προστασία των καταναλωτών, των παραγωγών και των εμπόρων από παραπλανητικές και αθέμιτες πρακτικές όπως οι πλαστές ενδείξεις χώρας προέλευσης ή η καταδολίευση των ζυγιστικών μηχανών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν :

•Θα δοθεί έμφαση στην παρεμπόδιση των «ελληνοποιήσεων» με μικτά κλιμάκια ελέγχων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

•Όλα τα σφάγια που πωλούνται στην Ελληνική Αγορά θα πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένο σφαγείο, να έχουν υποβληθεί στον απαραίτητο κτηνιατρικό – υγειονομικό έλεγχο και ως εκ τούτου να φέρουν σήμα καταλληλότητας – σφραγίδα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

•Η πώληση των αμνοεριφίων απαιτεί την τήρηση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και ιδιαίτερα την εξασφάλιση της ψυκτικής αλυσίδας των εγκεκριμένων χώρων συντήρησης και έκθεσης των κρεάτων (αδειοδοτημένα καταστήματα λιανικής).

•Η πώληση κρέατος πρέπει να συνοδεύεται από τις απαραίτητες ενδείξεις προέλευσης και όπως για όλα τα προϊόντα, από έκδοση απόδειξης ταμειακής μηχανής.

•Θα καταστεί σαφές ότι οι παρεμβάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της εφαρμογής του δικαίου του ανταγωνισμού, όπως η ίδια έχει ανακοινώσει, είναι διαρκείς, στοχευμένες και αποφασιστικές.

on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates