Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

VIDEO:Ένας 18χρονος διηγείται τις μεταθανάτιες εμπειρίες του, λίγες μέρες πριν πεθάνει!

Είναι μια τρομερή ιστορία, η οποία με συγκλόνισε και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας. Είμαι μια ιστορία που μας προβληματίζει και συνειδητοποιούμε το πόσο μικροί είμαστε.
Πρόκειται για έναν 18χρονο Αμερικανό, ο οποίος έφτιαξε ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο βίντεο, λίγες ημέρες πριν πεθάνει ανήμερα των...
Χριστουγέννων.
Στο βιντεάκι αυτό, ο Ben Breedlove περιγράφει, με την βοήθεια μικρών καρτελών, τα ελάχιστα χρόνια της μικρής ζωής του, στη διάρκεια της οποίας πάλευε από μικρό παιδί με μια ύπουλη αρρώστια, την υπερτροφική καρδιομυοπάθεια.
Τρεις φορές τον άγγιξε ο θάνατος, και αυτές τις εμπειρίες περιγράφει, υπό τους ήχους μιας μαγευτικής μουσικής (το τραγούδι Mad World).
Όπως λέει, ή μάλλον γράφει, πάντα χαμογελαστός, αυτό που θυμάται από την πρώτη του εμπειρία με τον θάνατο, στα 4 του χρόνια, ήταν ένα ζεστό υπέρλαμπρο φως. Ένα φως που τον γέμιζε αγαλλίαση.
Λίγες μόλις εβδομάδες πριν γυρίσει το βίντεο, είχε μια παρόμοια εμπειρία όπου λιποθύμησε, και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά για τρία ολόκληρα λεπτά. Αυτό που θυμάται είναι να είναι ντυμένος στα λευκά, παρέα με τον αγαπημένο του τραγουδιστή της ραπ Kid Cudi.
«Είμαστε μαζί σε μια αίθουσα χωρίς τοίχους… κοιτάχτηκα στον καθρέφτη… ήμουν πολύ περήφανος για ολόκληρη την ζωή μου, για ότι είχα κάνει μέχρι τότε. Ήταν το καλύτερο συναίσθημα…» γράφει. Όταν οι διασώστες τον επανέφεραν στη ζωή, το μόνο που σκέπτονταν είναι ότι δεν ήθελε να ξυπνήσει, «μακάρι να έμενα εκεί… ήταν τέλεια». Λίγες μόνο ημέρες μετά τη δημιουργία του συγκλονιστικού αυτού βίντεο, ο αθώος αυτός νεαρός, που δεν πρόλαβε καν να κλείσει τα 18 του, πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Όπως ανέφερε η μητέρα του: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση χαρά πήρα όταν βρήκα αυτό το μεταθανάτιο μήνυμα του γιού μου… ήταν το δώρο του σε εμάς… το να είναι τόσο σίγουρος, και να μην φοβάται καθόλου τον θάνατο, και το να μοιραστεί αυτό του το συναίσθημα με όλο τον κόσμο, είναι συγκινητικό. Ο Ben ήταν πάντα χαρούμενος. Το να είμαι γονιός του αποτελούσε ευλογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates