Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κυπαρισσία: Επίσχεση εργασίας ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασίας προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, διεκδικώντας τις... δεδουλευμένες υπερωρίες που τους οφείλονται από τον Αύγουστο και οι οποίες δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν από τον προϋπολογισμό του 2012, με αποτέλεσμα να έχει προκύψει μείζον ζήτημα.

Από την πλευρά της διοίκησης ο υποδιοικητής Πάνος Μπόζος, ζητά από τους εργαζόμενους να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή και να στηρίξουν -όπως ήδη κάνουν άλλωστε- τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει ο κ. Μπόζος μας επισήμανε:
«Πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τις υπερωρίες του προσωπικού, των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Εκεί υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων, η οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν οφείλεται σε ευθύνη του νοσοκομείου, αλλά στο ότι καθυστέρησε το υπουργείο να μας δώσει την επιχορήγηση.
Ο νόμος λέει ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να πληρωθούν μέχρι 31-12-2011. Εμείς την επιχορήγηση τη λάβαμε 9-1-2012. Υποβάλαμε αμέσως τα χρήματα αλλά ο επίτροπος δεν επέτρεψε να πληρωθούν. Στη συνέχεια υποβάλαμε την πράξη του επιτρόπου στην 6η ΥΠΕ αλλά χρειάζεται να γίνει νομοθετική ρύθμιση - η οποία μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει καθώς το θέμα δεν αφορά μόνο το δικό μας, αλλά πολλά ακόμη νοσοκομεία. Θα πληρωθούν άμεσα όμως, καθώς ο νόμος το επιτρέπει. Για τις υπερωρίες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου ήδη έχουν υποβληθεί τα εντάλματα και θα πληρωθούν άμεσα, ενώ για αυτές του 2012 δεν υπάρχει πρόβλημα και ακολουθούν τον δρόμο τους.
Οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο, αλλά η προσπάθεια η δική μου είναι να πεισθούν να κάνουν λίγη υπομονή, να αναγνωρίσουν το κρίσιμο της κατάστασης που υπάρχει, όπου οι επιχορηγήσεις μάς δίνονται με το σταγονόμετρο».

Θέμα στο νοσοκομείο όμως έχει προκύψει και με τις εφημερίες των γιατρών, για το οποίο ο κ. Μπόζος σημείωσε πάντως ότι έχει ξεπεραστεί:
«Με τις εφημερίες των γιατρών δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα, ξεπεράστηκε. Το πρόβλημα υπήρχε στο να πληρωθούν τις εφημερίες του Δεκεμβρίου - μια ένσταση του επιτρόπου αν είναι νόμιμος ο τρόπος που το νοσοκομείο για την ασφάλειά του και την ασφάλεια των πολιτών ορίζει τον τύπο των εφημεριών. Ξεπεράστηκε όμως αυτό το πρόβλημα ήδη και θα πληρωθούν, ενώ συνεχίζουμε κανονικά για να πληρωθούν οι εφημερίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου».

Ο κ. Μπόζος έκανε έκκληση προς όλους τους εργαζόμενους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των καιρών και να υπερασπιστούν την ύπαρξη του νοσοκομείου, το οποίο όπως σημείωσε βάλλεται από πολλές μεριές και για πολλούς λόγους. Αναγνώρισε και πάλι το δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας να κάνουν λίγη υπομονή.
ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates