Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ποιο το επόμενο λουκέτο μετά το Flash;...

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση ο Πέτρος Κυριακίδης, 15 μέρες πριν τις... εκλογές, έκλεισε το Flash ! Είναι το τρίτο μεγάλο ΜΜΕ, μετά το Alter και την «Ελευθεροτυπία» που βάζει λουκέτο, επί εποχής Μνημονίου, χωρίς όμως να είναι σαφείς οι ... λόγοι, για την απόφαση αυτή εκτινάσσοντας κι άλλο την ανεργία στα ΜΜΕ.

Το ερώτημα είναι αν η κίνηση αυτή Κυριακίδη σηματοδοτεί την αποχώρηση της οικογένειας από τα ΜΜΕ, με τον ίδιο τρόπο που ήρθε, δηλαδή με ένα γρήγορο αιφνιδιασμό. Προηγήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα δημοσιεύματα σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη και το πάγωμα των λογαριασμών του επιχειρηματία, αλλά και οι φήμες για ρήξη στη σχέση των δύο ανδρών. Οι επιπτώσεις βέβαια από μια ενδεχόμενη συνολική φυγή θα είναι σημαντικές και για τα άλλα Μέσα όπου υπάρχει συμμετοχή της οικογένειας Κυριακίδη.
Θεσμικά το επόμενο βήμα είναι η παρέμβαση του ΕΣΡ το οποίο μετά τη διακοπή προγράμματος του Flash χθες, θα πρέπει να καλέσει τους ιδιοκτήτες με το ερώτημα της ανάκλησης της άδειας. Η άδεια, η οποία και έχει λήξει όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους ραδιοφωνικούς σταθμούς, δίνεται για τη μετάδοση προγράμματος και επιστρέφεται να αυτό διακοπεί στο ελληνικό δημόσιο.
Οι υποχρεώσεις της επιχείρησης παραμένουν προς τους εργαζόμενους καθώς τους οφείλονται τα 2/3 της μισθοδοσίας Μαρτίου. Η ΕΤΕΡ είχε προκηρύξει απεργία και χθες πριν ανακοινωθεί η απόφαση, η ιδιοκτησία με δικούς της τεχνικούς προσπάθεια να πάρει τον έλεγχο του σταθμού.

media-industry.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates