Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Το Υπ.Παιδείας "καταργεί" μάθημα που μόνο η Χούντα κατήργησε!

Το Υπουργείο Παιδείας κάνει προαιρετικό το μάθημα "Πολιτική και Δίκαιο" γνωστό ως "Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος" και αυτό μόνο για τους...
μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης της Β΄Λυκείου. Ουσιαστικά καταργεί το... μάθημα που έβαλε στα σχολεία το 1931 ο Ελευθέριος Βενιζέλος και κατήργησε μόνο η Χούντα.


Η υπουργική απόφαση έχει τον αριθμό 36799/Γ2/ΦΕΚ1163 και υπεγράφη στις 10/4/2012.


Όμως η απόκτηση της ιδιότητας του Πολίτη δεν είναι προαιρετική! Τα Πολιτικά Δικαιώματα απονέμονται σε όλους. Άρα, είναι αδιαμφισβήτητο το καθήκον της Πολιτείας να προετοιμάζει με πληρότητα κάθε έφηβο για το ρόλο του πολίτη μέσω του σχολείου.


Αλλωστε η Ελλάδα δεσμεύεται από το Σύνταγμα (Άρθρο 16, παρ.2), το Διεθνές Δίκαιο, τον ΟΗΕ, τη Διακοινοβουλευτική Ένωση και την Κοινοτική Νομοθεσία πως ένα από τα απαραίτητα προσόντα κάθε αποφοίτου Λυκείου πρεπει να είναι η Παιδεία του Πολίτη (CIVIC SKILLS – DEMOCRATIC CITIZENSHIP EDUCATION), με σκοπό την ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής και τη θωράκιση της Δημοκρατίας, την πρόληψη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της παραβατικότητας και της πολιτικής απάθειας, αλλά και ως εργαλείο μεταναστευτικής πολιτικής.



Διαβάστε περισσότερα στο egionews.blogspot.comhttp://egionews.blogspot.com/2012/05/blog-post_1116.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates