Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Το Πίρι Ρέϊς στο κεντρικό Αιγαίο.Η Αθήνα ανακοινώνει έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη

Με το Πίρι Ρέϊς να εξακολουθεί να πλέει στο Αιγαίο η Αθήνα ανακοινώνει ότι προχωρά στη ππροεργασία που απαιτείται για να ξεκινήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Προς το παρόν... μακρυά από τις περιοχές που πλέει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος,στο κεντρικό Αιγαίο.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι εταιρείες που θα αναλάβουν τις σεισμικές έρευνες. Θα γίνουν στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Σε μερικές εβδομάδες, θα ανακοινώσουμε τις εταιρείες που θα αναλάβουν να κάνουν σεισμικές έρευνες στη χώρα (Ιόνιο και νότια της Κρήτης) ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε τα πρώτα γεωτρύπανα στην διαδικασία έρευνας για εξόρυξη στα οικόπεδα που έχουμε ήδη προκηρύξει (Πατραϊκός, Ιωάννινα, Κατάκολο).
Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και διαβεβαίωσε ότι θα πληρούνται όλοι οι περιβαλοντικοί κανόνες.
Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές «δοσοληψίες», ο υπουργός ανέφερε ότι «όσο υπάρχει μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία κρατά πολύ χρόνο, τόσο βεβαίως ενθαρρύνεται η συναλλαγή και η διαφθορά» και πρόσθεσε:
«Με τις αλλαγές που κάνουμε, με την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, με την ηλεκτρονική ταυτότητα του έργου, που θα είναι έτοιμη σε μερικούς μήνες, δίνουμε ένα πολύ σημαντικό χτύπημα σε οποιαδήποτε συναλλαγή και διαφθορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates