Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο Βελόπουλος παραδέχεται ότι έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό, αλλά για... business!

Το ποσό των 400.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού μετέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμά της εφημερίδας «Παρασκευή +13».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ζήτημα είναι περίπλοκο καθώς το παραπάνω ποσό είναι πολύ υψηλότερο από τις καταθέσεις του, που σύμφωνα με το πόθεν έσχες που υπέβαλε στη Βουλή το 2010 διατηρούσε σε...
δύο ελληνικές τράπεζες χρήματα που ξεπερνούσαν τις 230.000 ευρώ. Το όνομα του Κυριάκου Βελόπουλου περιλαμβάνεται στη λίστα των δέκα προσώπων, νυν και πρώην βουλευτών, που εξήγαγαν πάνω από 100.000 ευρώ το 2011 την περίοδο που συζητούνταν το ενδεχόμενο χρεικοπίας της χώρας.

Αναφέρεται δε ότι η περίπτωση του βουλευτή θα εξεταστεί από το ΣΔΟΕ, ώστε να διαπιστωθεί αν τα επιπλέον χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό προέρχονται από νόμιμες πηγές ή κάποια περιουσιακή μεταβολή.

Ωστόσο, ο κ. Βελόπουλος μιλώντας στο Newpost.gr, διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα δηλώνοντας φανερά εκνευρισμένος ότι «δεν ισχύει τίποτα από ότι γράφτηκε. Τα λεφτά επεστράφησαν στην Ελλάδα έπειτα από ταξίδι μου στη Γερμανία, όπου ήταν η γυναίκα μου και συγγενείς και είχα φύγει για εμπορικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς. Τα χρήματα είναι δηλωμένα, είναι εταιρικά και πρόκειται για 200.000 που δηλώθηκαν και στο πόθεν έσχες.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. διευκρίνισε ότι αναμένεται ανακοίνωση από το κόμμα σχετικά με το ζήτημα, καθώς και ανάκληση των... ανακριβειών από την ίδια την εφημερίδα για το δημοσίευμα.   «Είναι κρίμα να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις στον κόσμο για σωστούς βουλευτές» κατέληξε.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates