Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Θέλουν άλλο δήμο στους Γαργαλιάνους !

Δήμο με έδρα τους Γαργαλιάνους προτείνουν και θα διεκδικήσουν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, όπως αποφάσισαν χθες ομόφωνα σε σύσκεψη που έγινε... στο Δημαρχείο της πόλης.


Σε αυτήν συμμετείχαν οι σύμβουλοι από το συνδυασμό του δημάρχου Κώστα Κόλλια και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και συζητήθηκε το ζήτημα του "Καλλικράτη" με αφορμή τις προτάσεις που θα κληθεί να κάνει ο δήμος προς το υπουργείο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το χωροταξικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης καθώς με την δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας εξ αρχής υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Γαργαλιάνων. Μάλιστα επισημάνθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν από το μεγάλο εύρος του νέου δήμου και όπως αναφέρθηκε τα χωριά αισθάνονται απομακρυσμένα και αποκομμένα. Στο προσκήνιο ήρθαν και οι προτάσεις που είχε κάνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πριν την δημιουργία των καλλικρατικών δήμων, όπου όπως τονίστηκε οι Γαργαλιάνοι αποτελούσαν έδρα δήμου.

Με τις εξελίξεις να συνεχίζονται σε αυτό το θέμα, οι πληροφορίες μας λένε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν συνεδριάσεις όλων των τοπικών συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, ενώ δεν αποκλείεται το θέμα να έρθει για συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου προκειμένου να γίνει η πρόταση από το δήμο.

Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates